Sweet Home

Урбани идеи за дом во скандинавски стил

Интересни, едноставни и функционални форми, воздржан декор, топли бои и нијанси – тоа е типично за скандинавскиот внатрешен дизајн.

Еден од задолжителните елементи кај овој ентериер е белата боја на ѕидовите и таваните, многу често и на подот. Ѕидовите не треба да се издвојуваат, туку да служат како позадина на целата декорација.

Друг важен елемент кај скандинавскиот стил е осветлувањето – колку е посветло, толку подобро. Најпосакувани се големите кружни лустери со бројни лампи. Без разлика каква е големината на живеалиштето, обично располага со големи прозорци за повеќе природна светлина.

Обоените акценти – повторно се задолжителен елемент кај скандинавските ентериери. Откако речиси насекаде “владее” белото, токму најпаметните акценти увезуваат боја и расположение во домот. Многу често се среќава светол монохроматски тросед или пак повеќе шарени декоративни перници. Популарен акцент е и ѕидот кој дава шмек на дневната соба.

Следните 30 слики ја собрале убавината на скандинавските ентериери.

1_1446467723

2_1446467724

3_1446467724

4_1446467724

5_1446467725

6_1446467725

7_1446467726

8_1446467726

9_1446467727

10_1446467727

11_1446467728

12_1446467728

13_1446467728

14_1446467729

15_1446467730

16_1446467731

17_1446467732

18_1446467733

19_1446467734

20_1446467736

21_1446467736

22_1446467737

23_1446467738

24_1446467738

25_1446467739

26_1446467739

27_1446467739

28_1446467740

29_1446467741

30_1446467712

Напиши коментар