Дестинации

Уживајте во Занзибар, тука и летата и зимите се прекрасни!

Занзибар е прекрасно искуство кое би го доживеале на Индискиот океан, со фасцинантна историја за Камениот град и величенствените плажи.

Занзибар е архипелаг направен од островите Занзибар и Пемб, и неколку мали островчиња. Се наоѓа во индискиот океан, а околу 20 километри од Танзанискиот брег, јужно од екваторот. Островот Занзибар е долг околу 50тина километри а широк 15, и карактеристично е што поседува прекрасни песочни плажи и корални гребени.

Тука се наоѓа и Магичниот камен град, за кој се тврди дека е функционален антички град во источна Африка.

luksuz-odmor-destinacija-zanzibar (16)

luksuz-odmor-destinacija-zanzibar-99

luksuz-odmor-destinacija-zanzibar (1)

luksuz-odmor-destinacija-zanzibar (2)

luksuz-odmor-destinacija-zanzibar (3)

luksuz-odmor-destinacija-zanzibar (4)

luksuz-odmor-destinacija-zanzibar (6)

luksuz-odmor-destinacija-zanzibar (7)

luksuz-odmor-destinacija-zanzibar (8)

luksuz-odmor-destinacija-zanzibar (9)

luksuz-odmor-destinacija-zanzibar (10)

luksuz-odmor-destinacija-zanzibar (11)

luksuz-odmor-destinacija-zanzibar (12)

luksuz-odmor-destinacija-zanzibar (13)

luksuz-odmor-destinacija-zanzibar (14)

luksuz-odmor-destinacija-zanzibar (15)

Напиши коментар