Дестинации

Вака ќе изгледа првиот подводен хотел во светот

Американскиот завод за патенти и производни марки, неодамна го одобрил патентот за хотелот “Planet Ocean”, првиот подводен хотел во светот.

Како потенцијални локации за изградба на првиот подводен хотел, “Planet Ocean”, се споменуваат Бахамите, Хаваи, Египет и Малезија.

Хотелот технички е класификуван како брод, бидејќи може да се движи во водата користејќи технологија на електромагнетен погон, што значи дека со помош на сопствената енергија може да се заштити од налет на ураган.

Напиши коментар