Здраво тело

Заштитете се од инсектите кои напаѓаат

Иако го сакаме летото, инсектите кои доаѓаат со него знаат понекогаш да направат да зажалиме што е лето. За да не биде повеќе така ви нудиме неколку корисни совети кои ќе го спречат касањето, но и ќе го намалат чешањето доколку дојде до тоа.

За ова лето мора да си набавите етерични масла од камилица, нане, лаванда. Тие имаат силен ефект, но трае само 40 минути. Затоа намачкајте се убаво пред да излезете надвор. Кога ќе поминат тие 40 минути, доколку сте во можност намачкајте се повторно.

Доколку дојде до убод од инсект исто така намачкајте се со овие етерични масла. Тие имаат смирувачко дејство на силното чешање.

Напиши коментар