Здраво тело

Земете лажичка и за 60 секунди дознајте дали ви се болни внатрешните органи!

Се што ви треба е лажичка и најлон кеса, а на овој начин можете да проврите дали е се во ред со вашиот респираторен систем, цревата, хормоните, метаболизмот, бубрезите или забите.

Единствено што треба да направите е со лажичката да изгребете малку наслаги од површината на јазикот. Кога ќе го правите тоа, трудете се наслагите да бидат поблиску од кај грлото.

После тоа, замотајте ја лажичката во најлон кеса и оставете да одстои 60 секунди под силна светлина на сијалица. Светлината од сијалицата помага во развојот на бактериите, затоа што е послина сијалицата, толку резултатот е по видлив.

Кај здрав човек наслагите ќе бидат чисти. Меѓутоа ако ги има многу, тие се со чудна боја и непријатен мирис, а тоа може да биде ран знак за проблеми со белите дробови или дишните патишта, јетрата, бубрезите или хормоните.

Ако сте добиле резултат со чудна боја и непријатен мирис, најдобро е да го посетите докторот и да испитате за каков здравствен проблем се работи. Овој тест помага и во откривање на тоа дека имате непријатен здив, на што многу често луѓето не се свесни.

Доколку е во прашање некој овошен мирис, тоа може да укажува на кетоацидоза, односно на пореметување на метаболизмот, кој може да предизвика и развој на дијабетес. Ако почувствувате непријатен мирис кој потсетува на амонијак, можно е да имате проблеми со бубрезите.

Сепак не паничите веднаш, непријатниот мирис не мора секогаш да биде знак за некоја болес. Всушност најчесто се работи за проблеми со крајниците или непцата, како и кариес.

Напиши коментар