Sweet Home

7 начини како од малиот тоалет да направите ремек-дело

Можно е од малиот тоалет да направите вистинска уметност, па потребно е само да се препуштите на вашата креативност.

Секако и да искористите неколку тајни од дизајнерите:

1. Додадете контрастни акценти

Аглите на тоалетот можете да ги нагласите со контрастна боја на онаа која преовладува во целиот простор.

7-nacini-kako-od-maliot-toalet-da-napravite-remek-delo-02.jpg

2. Линии

Тоалетот визуелно можете да го зголемите ако употребите линии, најчесто во монохроматски бои.

7-nacini-kako-od-maliot-toalet-da-napravite-remek-delo-03.jpg

3. Правилна големина на шкафчето

Не можете без шкафче во тоалетот, но затоа морате да одберете добро, да има правилна големина, а најчесто тоа значи да одберете некој потесен и издолжен.

7-nacini-kako-od-maliot-toalet-da-napravite-remek-delo-04.jpg

5. Компактен простор за чување на работите

Дури и во малиот тоалет можете да направите одличен простор за складирање на сите предмети кои вообичаено ги чувате во тоалетот.

7-nacini-kako-od-maliot-toalet-da-napravite-remek-delo-06.jpg

6. Баланс

Одберете комбинација на светли тонови на сиво и бело и никогаш нема да погрешите – ќе добиете добро балансиран простор кој изгледа како да е поголем.

7-nacini-kako-od-maliot-toalet-da-napravite-remek-delo-07.jpg

7. Мали плочки

Малите плочки кои изгледаат како да сте наредиле цигли, секогаш видно го зголемуваат просторот.

7-nacini-kako-od-maliot-toalet-da-napravite-remek-delo-08.jpg

 

 

Напиши коментар