Здраво тело

Авокадото може да ви помогне да ја доживеете стотата

Според последното истражување авокадото може да виде совршено оружје во борбата против предвременото стареење и болести.

Многу состојки кои содржат антиоксиданси и зеленукот и овошјето можат да помогнат за решавање на проблемот со слободните радикали но, нивните супстанции не можат да продрат до митохондриите. Но авокадото може, така покажаа истражувањата на американските експерти.

Слободните радикали настојуваат да ги уништат митохондриите и така го спречуваат создавањето на енергија во самите ќелии, и на крајот ќелијата ќе изумре.

Маслото од авокадо е толку благотворно, што им овозможува на ќелиите да преживеат дури и ако се изложени на голем процент на железо, кое е задолжено за создавање на слободните радикали. Најсличен хемиски состав на маслото од авокадо има маслиновото масло што и го потврдува нискиот степен на одредени хронични боести во некои медитериански земји, во кои маслото од авокадо се смета за маслиново масло.

Напиши коментар