Sweet Home

Извонредна куќа од камен

Оваа убава 300-годишна куќа се наоѓа во Галиција, Шпанија. Сопственост е на модниот дизајнер Хорхе Васкез ( Jorge Vazquez) и целосно е изградена од камен.

Собите се опремени во винтаж стил, а на места и со некои екстравагандни елементи.

Интересен факт е дека старата зграда била реновирана од таткото и братот на дизајнерот.

Куќата е пример за тоа како нешто старо може да изгледа навистина модерно.

Напиши коментар