← НАЗАД НА БОЗА

Како правилно да нанесете парфем ? (ВИДЕО)

Како правилно да нанесете парфем ? (ВИДЕО)
306 Читања

Веројатно веќе знаете како но да повториме: парфемот традиционално се нанесува на пулсирачките точки односно зад ушите, на зглобовите на рацете и зад колената.

Се прашувате зошто е тоа така?

Затоа што на тие делови од телото парфемот поспоро испарува. Овој метод на нанесување на парфем е најприкладен за оние мириси кои се во облик на екстракт затоа што на тој начин се обезбедува нивната долготрајност.

Најелегантен начин на парфимирање ќе постигнете доколку го нарпавите следното:

Испрскајте неколку пати во воздух од Вашиот омилен парфем во висина на главата и набрзина поминете низ облакот од парфем. Ова е еден од најефикасните начини за да мирисате неодоливо.

Но еден начин го држи приматот на најдобар кога станува збор за одржување на долготрајноста на Вашиот омилен парфем без разлика на неговиот квалитет.

Погледнете, пробајте и бидете забележани …

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk