← НАЗАД НА БОЗА

Кога треба да се променат душеците и перниците?!

Кога треба да се променат душеците и перниците?!
418 Читања

Дали спиете добро?

Во едно истражување се покажало дека 76% од луѓето се задоволни од квалитетот на својот кревет, а како најважни фактори за тоа се удобниот душек, перниците, чистата постелнина, а потоа следуваат тишината.

Душеците обично траат од 5 до 10 години, во зависност од нивниот квалитер. Вдлабнатиот или искривен душек, како и постојаните болки во грбот и вратот се знак дека крајно време е да го промените душекот.

Колку постари перници толку повеќе бактерии. Често може од перниците да се јават алергиски реакции. Експертите велат дека перниците треба да се менуваат еднаш до два пати во две години.

Секоја недела треба да менувате постелина, пред се тоа ви внесува свежина и релаксација во спиењето.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk