Cafe Del Mar

Медицинска диета

Ден 1
Појадок: портокал, 4 крекери и чаша кафе или чај без шеќер.
Ручек: портокал, варено јајце, половина чаша јогурт.
Вечера: 2 домати, 2 варени јајца, краставица и половина зелена салата.

Ден 2
Појадок: портокал, 4 крекери, кафе или чај без шеќер.
Ручек: портокал, варено јајце, половина чаша јогурт.
Вечера: плескавица (125 гр мелено месо), портокал, домат, 4 крекери, чаша кафе или чај без шеќер.

Ден 3
Појадок: портокал, 4 крекери, чаша кафе или чај без шеќер.
Ручек: портокал, варено јајце, половина чаша јогурт, зелена салата или 2 краставици и незасладени пијалаци.
Вечера: плескавица (125 г мелено говедско месо), портокал, 4 крекери, чаша кафе или чај без шеќер.

Ден 4
Појадок: портокал, 4 крекери, чаша кафе или чај без шеќер.
Ручек: 125 гр. немасно сирење, домат, четири крекери.
Вечера: плескавица (125 гр мелено говедско месо) 4 крекери, 2 домати, јаболка.

Ден 5
Појадок: портокал, 4 крекери, чаша кафе или чај без шеќер.
Ручек: 200 гр варена риба или пилешко месо, 4 крекери, домат.
Вечера: 500 гр варен зеленчук, варено јајце, домат.

Напиши коментар