Дестинации

Најубавиот островски ресорт во светот

„Michaelis Boyd Associates“, архитектонско студио од Лондон, неодамна го завршија редизајнирањето на „Benguerra Lodge“, луксузен ресорт кој се наоѓа на истоимениот недопрен остров во Индискиот океан.

najubaviot-ostrovski-resort-vo-svetot-01.jpg

Проектот вклучувал комплетна обнова и модернизација на веќе постоечкиот дом кој е сместен во шума, покрај бела песочна плажа и во која може да уживаат 15 гости.

najubaviot-ostrovski-resort-vo-svetot-1.jpg

Просторот вклучува комбинација од традиционални елементи како кров од слама, робусни ѕидови и дрво, но и современ дизајн за беспрекорна елеганција.

Напиши коментар