Здраво тело

Намирници за среќа

Ако се држите до одредени правила во вашиот избор на намирници ќе успеете  да го поправите вашето расположение. Доколку често ви се случува да бидете депресивни, нерасположени, тажни или загрижени пробајте да забележите што јадете.

Можеби причината за тоа се наоѓа во храната која ја конзумирате. За сите кои сакаат да го поправат своето расположение прочитајте неколку совети како да бидете посреќни :

  • Намалете го внесот на индустриски обработуваната храна бидејќи е полна со шеќери и адитиви кои ги потикнуваат процесите во мозокот кои се задолжени за креирање на расположението.
  • Јадете повеќе овошје, зеленчук и житарици бидејќи содржат минерали и витамини кои овозможуваат нормално функционирање на мозокот.
  • Внимавајте при изборот на месо
  • Јадете што поразновидно со што поразлични намирници

Напиши коментар