← НАЗАД НА БОЗА

Ова е Руму, некогаш озлогласен затвор, а денеска популарна плажа! (Видео)

Ова е Руму, некогаш озлогласен затвор, а денеска популарна плажа! (Видео)
173 Читања

Погледенете го ова кратко видео кое во пет минути ќе ви го претстави Руму – напуштен советски затвор и отворен рудник, кој се наоѓа во Естонија.

Подводните води го потопиле каменоломот, по што ова место претрпело трансформација од многу ужасно место за казнување на непослушните до убава и популарна плажа.

Чистата вода и потопените згради го прават Руму прекрасно место за нуркање.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk