Убавина

Перфектна шминка според бојата на косата

Веројатно сте забележале дека не сите типови шминка изгледаат добро на вас и тоа веројатно затоа што боите не соодветствуваат со тенот на вашата кожа и со бојата на вашата коса. Овие професионални совети за шминка ви гарантираат дека ќе изгледате прекрасно секогаш.

Ако сте бринета

Бринетите знаат дека е лесно за нивната кожа да се губи и да бледее бидејќи темната коса предизвикува посилен контраст со кожата. Бринетите абсорбираат многу повеќе светлина и поради тоа вашата кожа не добива шанса да блесне. За да го решите овој проблем, употребете светло изразителни праска или корал бои, со што ќе ја освежите кожата, и ќе и придадете мек и топол блесок.

Ако сте плавуша

Ако сте плавуша тогаш знаете дека е тешко да се носат светли или драматични бои. Сите смели изјави на шминка изгледаат многу посурово кај плавушите и затоа е важно да работите со тоа што го имате. Користете меки и пригушени нијанси на боите како бледо розево, месо боја и бордо. Избегнувајте да претерувате бидејќи тоа нема да ви е од полза. Ако сакате посилен ефект исцртајте го горниот капак на окото со блескава црна очна линија.

За црвенокосите девојки

Црвенокосите имаат голема мака при изборот на боите, едноставно затоа што има суров контраст помеѓу бледата кожа и огнено црвената коса. Истото се однесува и за оние со бојадисана црвена коса. Полутоновите на косата и тие на козметичките бои, апсолутно треба да се усогласат. Очигледно е колку сте посветли, толку помеки треба да се боите. Ако имате кестењави тонови, веројатно треба да ги изоставите ладните нијанси и да се насочите кон топлите тонови какви што се окер, шампањ и сиво.

 

 

Напиши коментар