Мојата кујна

Пилешки прстени

Состојки:

  • 500 гр пилешко филе
  • 2 јајца
  • 100 гр презла
  • 40 гр сусам
  • 100 гр брашно
  • сол
  • масло
  • чепкалки

Начин на подготовка:

Пилешкото месо измијте го и исечете го на ленти со големина по желба. Секоја лента посолете ја по вкус.

Во еден сад разматете јајца, а во друг ставете брашно, додека во трет измешајте презла и сусам.

Секоја лента извалкајте ја во брашно, па во јајца и на крај во презла и сусам. Од парчињата месо направете кругови и спојте ги со чепкалки.

Пржете ги на врело масло од двете страни да добијат жолта боја.

Похованите пилешки прстени ставете ги на салфета. Кога ќе се изладат, извадете ги чепкалките и сервирајте.

Напиши коментар