Дестинации

Посетете ја мистериозната Камбоџа

Камбоџа, или позната по старото име Кампучија е прекрасна држава во Југоисточна Азија.

Покрај тоа што Пном Пен е главен град на државата, тој е и најголем политички, трговски, индустриски и културен центар. Градот Сием Реап се наоѓа во близина на Ангкор Ват и често се смета за капија на ангкорскиот регион.

Сием Реап, заедно со Ангкор Ват се главните турситички дестинации во државата.

Камбоџа е воглавно населена од етнички Кмери, кои понекогаш се нарекуваат и Камбоџанци. Поголем дел од населението на Камбоџа се следбеници на будизмот, што може да се забележи и по нивниот животен стил. Разни фактори придонесувале за културата Камбоџа вклучувајќи ги теравада будизмот, францускиот колонијализам, хиндуизамот, ерата Ангкор, и модерната глобализација.

Оваа прекрасна земја која се издвојува од сите останати, неодамна ја посетил фотографот Барнаби Џако. Преку, неговиот објектив, Камбоџа изгледала вака:

Angkor-Wat-Gate__880

Temples-Markets-and-Rain-Cambodia__880

Temples-Markets-and-Rain-Cambodia1__880

Temples-Markets-and-Rain-Cambodia2__880

Temples-Markets-and-Rain-Cambodia3__880

Temples-Markets-and-Rain-Cambodia4__880

Temples-Markets-and-Rain-Cambodia5__880

Temples-Markets-and-Rain-Cambodia6__880

Temples-Markets-and-Rain-Cambodia7__880

Temples-markets-and-rain1__880

Temples-markets-and-rain__880

Напиши коментар