Здраво тело

Природен лек за превенција од кардиоваскуларни заболувања

Со цел превенција од срцеви болести и мозочен удар меѓу народот се пренесува еден многу корисен рецепт.

Од состојки е потребно:

-30 исчистени главици лук

-5 ситно исецкани нелупени лимони. Истите треба претходно добро да се измијат.

Состојките треба добро да се иситнат во миксер, по што се додава еден литар вода и се става на шпорет да се вари. Се става во шише и се чува на студено место.

Од течноста се пие по една чашка дневно, пред или по главниот оброк по желба.

Оние кои веќе го пробале овој рецепт велат дека по 3 седмици секојдневно консумирање се забележува пријатна промена на целото тело. Запушените артерии и пропратните симптоми на болно срце полека се повлекуваат или намалуваат.

По три неделно консумирање, потребно е да се направи пауза од 8 дена, а потоа да се започне со следна тринеделна терапија. Само на овој начин ќе може да се постигне очекуваниот здравствен резултат.

Напиши коментар