← НАЗАД НА БОЗА

Со само три состојки исфрлете камен од бубрегот за шест дена!

Со само три состојки исфрлете камен од бубрегот за шест дена!
202 Читања

На природен начин, за само шест дена исфрлете го камнот од бубрезите но и остатоците од песок.

Еден човек на социјалните мрежи го сподели своето искуство со овој рецепт:

“Јас го исфрлив каменот од бубрегот малку поголем од зрно пченица”.

Состојки:

* 100мл сок од лимон

* 100мл маслиново масло ( екстра девствено)

* 100мл пиво

Сите состојки измашајте ги во шише и пијте наутро на празен стомак по 50мл. Протресете го шишето пред употреба. За шест дена каменот ќе се подвижи, а песокот за три до четири дена.

НАПОМЕНА: Сокот од лимон нужно мора да биде од цеден лимон, а треба да се обрне внимание и на големината на каменот. Доколку е поголем од 15мм, овој рецепт ќе го поттикне, но потоа може да направите проблем за врме на исфрлувањето низ тесните канали.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk