← НАЗАД НА БОЗА

Свиткајте ги трепките со помош на фен

Свиткајте ги трепките со помош на фен
175 Читања

Баталете го она гротескно помагало за виткање трепки! За заводливи трепки ви се потребни само фен за коса и добра маскара!

Се што треба да направите е пред шминкање да го вклучите фенот, јачината на воздухот да го ставите на највисок, а топлината на најнизок или на среден степен. Ставете го првио0т слој на маскара и усмерете го фенот на трепките од долу, за да почнат да се виткаат под дејство на топлината и воздушното струење. Повторете ја постапката со вториот слој маскара.

Дури кога ќе завршите со едното око, применете го овој трик и на другото. На крајот, доколку имате, притиснете го синото копче на фенот за активација на ладен воздух, затоа што така ќе ги фиксирате трепките.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk