Art & Crafts

Упатство за безболна употреба на високите потпетици

Каква потпетица да одберете ?

Што поретко ги носиме, толку тие се зголемуваат, тоа будење е болно. Ако вашите нозе на нив не се навикнати, високите потпетици би можеле на вашите мускули да имаат ист учинок како прв пат да сте во теретана. Повремено носењето на високи потпетици а болно за мускулите.

Вежби за уморните стапала

Растегнување на нозете и стапалата наутро после воспалувањето овозможува подобар проток на крв. Освен вежбање јога, пробајте следно- станете исправено боси со нозете, со горниот дел од телото пробајте да си ги фатите прстите. Нозете би требало да ви стојат прави.

Негувајте ги претходно

Ако имате време и пари, дозволете си педикир. Тоа ќе ги омекне болните и уморни нозе и ќе го решите проблемот со неправилно сечените нокти. Потребно е редовно да користите средства за нега на стапалата, која ќе ја нанесете после бањање.

Кога ништо друго не помага

Како после преголемата количина на алкохол, земањето на бруфен може да помогне и на вашите стапала. Лекот испијте го само ако се од наведеното сте пробале и ништо нема помогнато.

Напиши коментар