Cafe Del Mar

Утринска диета со банани

Диетата е создадена од Хитоши Јатанабе кој се занимава со алтернативна медицина и неговата сопруга, фармацеут. Тие тврдат дека ако јадете само банани наутро, како појадок, ќе ослабнете, независно од тоа, што ќе консумирате во останатиот дел од денот. Денот го започнувате со една или две банани, што ќе придонесе покасно во текот на денот да не дојде до прејадување.

Една од причините поради кои диетата делува е тоа дека бананите го подобруваат варењето на храната и го стимулираат метаболизмот. Освен тоа содржат нишесте, што создава чувство на ситост. Млечните производи и алкохолот се забранети, не треба да се јаде после 18 часот, а треба да изберете бело месо и риба, повеќе суров или печен зеленчук, полнозрнест леб наместо бел и пециво, да се избегнува благо. Не е потребно да пресметувате калории, едноставно ограничете го до минимум прженото, мрсната храна и благото, чипсови, грицки, и слично. Вие сами можете да одредите која храна е штетна, а која полезна.

Напиши коментар