← НАЗАД НА БОЗА

3 совети со кои секое утро на работа ќе отидете убави

3 совети со кои секое утро на работа ќе отидете убави
202 Читања

Навистина е тешко секогаш да бидеме расположени со првиот аларм да се дотераме за почетокот на својот работен ден. Сепак, не можеме да одиме несредени на работа.

Ве мачат темни кругови под очите или непослушна коса, а од куќата морате да излезете за некоја минута …

Постојат неколку типични beauty проблеми на вработените жени, но за секој од нив постои соодветно решение.

  1. Користете прајмер

Вашата шминка ќе има најдобра шанса да преживее еден ден на работа ако во вашата make-up рутина внесете прајмер. На овој начин ќе ја подготвите кожата за шминка. Се разбира, пред да го нанесете прајмерот, лицето е потребно да го намачкате со хидратантен крем и не би требало да го прескокнувате овој чекор, особено со почетокот на поладните денови, кога на кожата и е потребна дополнителна нега.

  1. Носете со себе компактна пудра

По подолго време, поминато на работа, вашето лице ќе почне да свети. Затоа е особено важно наутро својата шминка да ја фиксирате со компактна пудра, но и во текот на денот секогаш да ја имате во својата ташна, така што секогаш ќе можете да го поправите својот make-up look  и да му дадете mat finish.

  1. Шампон за суво миење

Ако ова утро е едно од оние, кога имате bad hair day, се што ви треба е малку шампон за суво миење, за да и дадете волумен на вашата коса.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk