Cafe Del Mar

4 причини за туширање со ладна вода!!!

Прво, сетете се на важниот совет на моделот Миранда Keр: таа советува да ја миете главата само со ладна вода и, гледајќи ја нејзината коса, нема сомнение дека таквиот совет е многу ефикасен.

Ладната вода ќе ви помогне да изгубите тежина. Сериозно! Студената температура го забрзува метаболизмот и помага да согоруваат повеќе калории.

За неколку недели ќе забележите дека вашата кожа ќе стане мазна и помека, а проблемите со зголемени капилари ќе исчезнат.

Изгледа чудно, но студената вода ви помага да заспиете побрзо и да спиете подобро, така што теоретски е можно да се замени топлата бања со ладен туш  (не е сигурно дали функсионира, но барем вреди да се обидете).

Обидете се постепено да ја замените топлата вода со студена. Туширањето со топла и ладна вода е еден од најдобрите начини за забрзување на циркулацијата и полесно ќе ви биде да се разбудите наутро.

Напиши коментар