Cafe Del Mar

6 вежби за слабеење кои вистински делуваат

За ефикасно да го намалите обемот на половината и да го достигнете саканиот број на облекување, неопходно е да вежбате  до неколку пати неделно. Треба да изберете вежбите што ќе станат дел од вашата рутина. Така, вежбањето ќе стане ваш начин на живот, а резултатите ќе бидат видливи по само неколку недели.

 

Истражувањата покажуваат дека постојат вежби кои ефикасно ги намалуваат масни наслаги.

 

  1. Кардио

 

Овие вежби се погодни за фитнес, забрзување на метаболизмот и маснотиите. Експертите ве советуваат да го изберете вашиот омилен вид на кардио тренинг (пешачење, трчање, пливање, возење велосипед …) и редовно да ги применувате. Сè што треба да направите е да направите кратки интервали на интензивни напори. Ова ќе го забрза вашиот метаболизам, кој ќе трае до неколку часа.

 

Ако одберете да одите 30 минути, поставете го интервалот на трчање од 30 секунди на секои 5 минути. Со текот на времето ќе можете да го зголемите интервалот на 1 минута.

 

  1. Вежби за јакнење на мускулатурата

 

Најдобро е да се комбинираат 2 пати на ден кардио вежбите со вежбите за јакнење за да ја  зголемите мускулната маса.

 

  1. Чекор напред

 

Чекор напред е основна вежба за зајакнување на нозете, особено на квадрицепсите.

 

  1. Склекови

 

Скелековите ги зајакнуваат градите, рамената и мускулите на раката, а ги јакнат и стомачните мускули.

 

  1. Стомачни

 

Најдобро е да се комбинираат варијациите на различни стомачни вежби бидејќи тие се најдобриот сојузник на патот кон рамен стомак.

 

  1. Клекнувања

 

Ова е најдобрата вежба за обликување на грбот и бутовите. Клекнувањата ќе ги зајакнат овие мускули, но исто така ќе ја зголемат потрошувачката на калории.

Напиши коментар