Sweet Home

Чистете ја влагата во вашиот дом со помош на овие трикови!

Пролетта е идеално време за да се ослободите од влагата засекогаш.

Без разлика дали влагата  се створила поради пукнатините во ѕидовите, водата која пробила преку  лошите цевки или сушење на алиштата во соба, тие оставаат видливи последици: ѕидовите се покриваат со црни и точки ружни дамки.

Постојат неколку решенија за отстранување на мувлата со помош на:

Хидроген пероксид

Употребата на хидроген пероксид е навистина широк, и е најдобро познат по , моќта на белење. На овој начин можете да го користите за отстранување на мувлата од ѕидовите, и за ова ќе ви биде потребен  3% хидроген. Подготовката е едноставна – сипајте го во шише со распрскувач, а потоа нанесете ја по делови од ѕидот каде што има мувла. По десет минути, нежно избришете ја површината.

Алкохолен оцет

Алкохолниот оцет исто така може да ви помогне да ги санирате ѕидовите на кои се создава влага. Принципот е ист, треба да го истуриме во шише и да расфрлате на “критичните места”. Почекајте да делува.

Сода бикарбона

Измешајте сода бикарбона со алкохолен оцет и нежно тријте ја погодената област кај што има влага и мувла.

.

Масло од чајно дрво

Ова масло совршено ќе го дезинфицира, што е многу важно при отстранување на овој вид на оштетување. Се што треба да направите е да се мешате две лажици масло со 45 ml вода, а потоа  добиеното средство го истураме во шише. Сега расфрлајте го на ѕидот и почекајте да се исуши.

Напиши коментар