Потребни состојки:
300 гр брашно
50 гр какао
170 гр путер
100 гр. кафеав шеќер
1 лажица чоколаден ликер
1 лажица вода
2 јајца
За филот:
3 дл. сладок крем
100 гр темно чоколадо
2 јајца
1 кесичка од ванилин шеќер
0.25 лажица сол
Начин на подготовка:
Во блендер ставете го брашното, какаото, путерот, кафеавиот шеќер, ликерот од чоколада, водата и јајцата. Направете цврста маса и оставете ја да одстои. Направете кора и печете на 180 степени за 10 минути. Оставете кората да се олади.
Кувајте ја слатката павлака до вриење и вметнете го чоколадото и мешајте. Измешајте ги јајцата и кафеавиот шеќер со малку сол и истурете ја врз ладната кора. Ставете ја во рерна да се пече за 20 минути. Откако ќе се испече, оставете го да се олади за неколку часа.