← НАЗАД НА БОЗА

Чоколадно совршенство

Чоколадно совршенство
45 Читања

За сите љубители на чоколадни и крем десерти.

Состојки

  • 100 гр мелени бисквити
  • Карамел прелив по потреба
  • Црн фил
  • 200 мл слатка павлака
  • 150 гр чоколадо за готвење
  • Бел фил
  • 200 мл слатка павлака
  • 100 гр рендано млечно чоколадо

Подготовка

На дното на десертната чаша ставете 1-2 лажички мелени бисквити и прелејте со карамел прелив.

Црн фил: Загрејте ја слатката павлака на тивок оган, но внимавајте да не зоврие, отстранете ја од оганот и додадете искршено чоколадо за готвење и мешајте додека чоколадото не се растопи и не добиете изедначена смеса.

Оставете го филот во фрижидер 2-3 часа за да се затегне, а потоа стегнатиот фил изматете го со миксер. Ставете го црниот фил врз бисквитите и преливот од карамел.

Бел фил: Слатката павлака изматете ја и додадете рендано млечно чоколадо и измешајте со лажица. Белиот фил ставете го над црниот фил.

По желба украсете со рендано чоколадо и карамел прелив.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk