Состојки:
250 гр мелени бисквити
100 гр стопен путер
3 лажици млеко
500 мл слатка павлака
500 гр свежо сирење
150 гр шеќер во прав
300 гр шумски плодови
1 кесичкa ванилин шеќер
1 кеса инстант желатин
Подготовка:
- Измешајте ги мeлените бисквити со стопениот путер и млекото и израмнете ги во кружен калап за торта.
- Слатката павлака измешајте ја со миксер и додадете го сирењето и шеќерот во прав и промешајте ги сите заедно.
- Во вториот сад сецкајте ги шумските плодови, додадете ванилин шеќер, а потоа се меша смесата што претходно ја направивме.
- Сите заедно се промешуваат со миксер и постепено се додава желатинот.
- Истурете го врз бисквитите и оставете го во фрижидер да се олади.