← НАЗАД НА БОЗА

Еден трик за отпушување на мијалникот (лавабото) без хемикалии

Еден трик за отпушување на мијалникот (лавабото) без хемикалии
335 Читања

За отпушување на мијалникот (лавабото), туш кабината, wc школката…се користат хемијски средства, без да се знае дека има еден едноставен и супер начин.

Запушен канал: Ќе ви бидат неопходни само сода бикарбона и лимонтус или оцет.

Полеете го “запушеното место” со половина чаша лимонтус и исто количество сода бикарбона.

Со слаб млаз потурете топла вода, околу една чаша.

Ќе ја забележите хемијската реакција помежу содата и лимонската киселина во вид на пена.

Оваа смеса ќе ги рсатвори остатоците од храна, масти, влакна од коса, ќе ја прочисти мрснотијата и бактериите и ќе ја отстрани непријатната миризба. По десет минути пуштете врела вода да го измиете убаво каналот. Ако не сте успеале првиот пат, повторете ја процедурата уште еднаш.

Ето един трик за отпушване на мръсния канал без химикали

 

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk