← НАЗАД НА БОЗА

Експертски совет: како да организирате еднособен стан, така што ќе го сокриете креветот и ќе го одделите просторот за спиење

Експертски совет: како да организирате еднособен стан, така што ќе го сокриете креветот и ќе го одделите просторот за спиење
250 Читања

Посебен простор за спиење е потребен дури и во еднособен стан! Еве како да ослободите простор и да направите посебен дел за спиење …

 

За да го проширите станот, прво треба да ја преместите кујната до бањата.

На таква површна и таква конфигурација на станот можете да добиете навистина мал посебен дел за спиење.

За да не се чувствувате клаустрофобични, можете да направите отвори во ѕидовите на спалната соба, со венецијански ролетни или декоративни завеси, драперии и слично.

Исто така, во делот каде што е предвиден телевизорот доволно е да поставите поширока комода со телевизор која може да се врти, по потреба.

Како ќе се одвои креветот зависи од тоа колку сакате да го сокриете.

Препорачливо е да ја завртите вратата за терасата, односно да се отвара на другата страна за полесна комуникација помеѓу терасата и трпезаријата.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk