← НАЗАД НА БОЗА

Еве зошто треба да спиеме без облека: Има една многу важна причина

Еве зошто треба да спиеме без облека: Има една многу важна причина
148 Читања

Иако е ладно и секој сака да се стутка во топли пижами пред спиење, студиите покажуваат дека спиењето треба да биде без облека.

Научниците тврдат дека без облека ќе имаме подобар сон бидејќи така се симнува телесната температура, што овозможува поцрвст сон. Со ваквиот начин на спиенње вистински се одмараме и регенерираме.

Покрај тоа, ваквиот начин на спиење ги намалува килограмите бидејќи ладниот воздух во текот на ноќта ги согорува лошите масти од причина што телото се загрева и на тој начин всушност ги троши овие масти за енергија. Покрај тоа се убрзува и метаболизмот.

Носењето тесна долна облека е многу штетна и за интимното здравје. Затоа оставете го телото и вагината да дишат, на тој начин ќе избегнете многу инфекции кои се создаваат на влажните делови од телото.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk