Дестинации

Идеално патување за сите љубители на диви мачки

Сибирските тигри се меѓу најзагрозените видови во светот и нивното природно живеалиште во пустината значително се намали во последниве години.

Следењето и посматрувањето на сибирските тигри е клучно за одржување на овој тип, и благодарение на новата турнеја, авантуристите од целиот свет сега можат да учествуваат во овој проект. Турите се организирани од Natural World Safari, компанија од англискиот град Брајтон.

Safari ќе ве однесе до источнo сибирската- тајга и ќе ви овозможи да истражувате, да посматрате и да ги следите последните видови на сибирскиот тигар во дивината. Според “пописот” од 2015 година, популацијата на сибирскиот тигар беше околу 560, а Сибир е нивното последно природно живеалиште.

Посетителите имаат обврска да постават камери во шумата и да собираат и да ги  гледаат видео материјалите од претходниот ден. Шансите се многу мали за да сретнете тигар во шума (иако се случува), но ќе дознаете многу за него, неговите навики и животната средина, и ќе имате можност да сретнете многу други животни како елен и снежниот був.

Напиши коментар