Art & Crafts

Исчистете го екранот на вашиот телефон, ТВ …

Телефоните се полни со бактерии, а некои од нив се смртоносни. Ова е аларм сериозно да го сфатиме советот  на секојдневно чистење на екранот.

Не го правете тоа со хартиени салфетки или со груби крпи. Користете ги тие за стакло, тие се помеки и нема да направат гребнатини на чувствителниот екран. По употребата, крпата измијте ја со вода и неутрален сапун, така што следниот пат нечистотијата на телефонот ќе биде намален. На ист начин, чистете го екранот на лаптопот. Само со крпа!

Екранот на LCD и Плазма TV исчистете ги само кога уредот е исклучен. Направете благ раствор на дестилирана вода и малку бел вински оцет, истурете го во шише за прскање и прскајте многу мала количина на поголема мека памучна крпа. Исчистете го екранот без да го притисинете многу за да не ја оштетите матрицата.

Напиши коментар