Убавина

Исушете го лакот за една минута

Маслиновото масло ќе го исуши лакот за минута,  во меѓувреме и ќе ја нахрани кожата на вашите раце.

Колку пати не сте биле во можност да го чекате вториот слој на лак за нокти да се исуши и на крај сте го уништиле? На овој проблем му дојде крајот благодарение на само една состојка од вашата кујна, маслиново масло, кое ќе го исуши за една минута, притоа ќе ја нахрани кожата на вашите раце.

Потребните состојки се чаша ракија и малку маслиново масло.Во една чаша ракија истурете го маслиновото масло, потопувајте ги ноктите во масло прст по прст и оставете го да делува околу една минута.

Кога ќе се стегне лакот, маслото лесно нанесувајте ја во кожата околу прстот и нека делува неколку минути.

Нанесете малку од кремот за раце и све заедно намачкајте ги рацете со кремата на вообичаен начин. Маслото веднаш ќе го затегне лактот и ќе ја направи кожата на рацете и околу ноктите мека и нежна.

Напиши коментар