Sweet Home

Изнајмувате стан? Овие 3 трика ја зголемуваат цената на секој имот

Кога изнајмуваме стан, нормално е тоа што сакаме да го претставиме во најдобро светло за потенцијалните нови станари.

Од чистење и уредување на ентериерот, до декорацијата и самата атмосфера во него, постојат многу фактори кои можат да влијаат врз неговата цена.

Genevieve Gorder е вистински професионалец кога станува збор за недвижен имот, но исто така и за уредување на домови за изнајмување.

За среќа, таа одлучи да ги сподели со нас трите најважни совети кои можат да ни помогнат подобро да поминеме на пазарот, но и да останеме запаметени како некој што навистина има стан за пример и цена што одговара.

Светла, лесна основа

Прво правило за изнајмување? Сè мора да биде неверојатно чисто и уредно. Кога ќе ја отворите вратата, домот мора да мириса, да изгледа и да се чувствува чистота.

За да се постигне овој прв впечаток, Gorder предлага бели ѕидови и светол мебел или навлаки.

Инвестирајте во добра декорација за кревет и во самиот кревет

Ако вашиот дом е убав, но креветот отстапува од овој изглед и изгледа страшно со евтини прекривки, никој нема да дојде кај вас повеќе, се шегува Genevieve. Како да започнете со преуредувањето?

Инвестирајте во добри прекривки, навлаки и декорација во облик на перници.

Оставете подароци за добредојде

Малите нешта оставаат голем впечаток и воопшто не мора да бидат скапи. Тоа може да биде шише вино или храна што е автентична за вашиот крај.

Кога некој патува, а потоа доаѓа по долго патување во изнајмен стан, тој сигурно сака да се чувствува малку како дома, што значи некоја храна и сок.

Подгответе се за сето ова и не заборавајте за свежо цвеќе кое дополнително ја разубавува и релаксира атмосферата.

Сето ова може суптилно да му даде до знаење на лицето што го изнајмило станот дека е дома, а не во хотел.

Напиши коментар