Art & Crafts

Како да ги светнете прозорите

Само со помош на сапун и млака вода во која ќе додадете неколку капки детергент за миење садови вашите прозорите ќе светнат.

До неодамна,  можеби не ви било важно за дамките од дождот во вашиот прозорец. Но сега е време  со вас да споделиме трик како да ги исчистите прозорите на лесен начин.

За почеток, заборавете на весникот и на фабричкото миење на прозорците. Само со помош на сапун и млака вода во која ќе додадете неколку капки детергент за миење садови прозорите ќе ви сјаат.

Во оваа “мисија” на корист ќе ви биде и белиот оцет, што ќе ги отстрани сите валкани траги од прозорот. Во две чаши со вода, додадете една четвртина чаша оцет и една лажица детергент за миење садови, се става во спреј шише и – откријте што ќе се случи.

Многу е важно и на кој начин ги миете прозорите. Направете го тоа секогаш надолу нагоре, а потоа отстранете го вишокот вода со микрофибер крпа.

Напиши коментар