← НАЗАД НА БОЗА

Како да го направите вашиот стар часовник како нов?

Како да го направите вашиот стар часовник како нов?
335 Читања

Многу често во домот на секој од нас има по неколку стари часовници, на кои рокот на употреба им е одамна истечен. Но не брзајте да ги фрлите, бидејќи многу лесно може да ги вратите во живот.

Трябва ни лента (продават се в кинкалериите) в предпочитан от вас цвят, метални халки, лепило и часовник

Ви треба лента со боја по избор, метални прстени, лепило и стар часовник

Залепете или зашийте две халки в единия край на лентата, чрез които удобно ще регулирате стегнатостта на каишката

Залепете ги или сошиете ги двете алки во едниот крај на лентата со кои ќе ја прилагодите цврстината на врвката

Дължината на лентата зависи от това колко пъти искате да я усучете около китката си

Должината на лентата зависи од тоа колку пати сакате да ја превртите околу зглобот

Финалният резултат

Финален резултат

При този вариант лентите пък са сплетени на плитка

Кај оваа варијанта лентите се исплетени во плетенка

Дори можете да използвате по-фин шал за каишка на часовника ви

Дури можете да користите и тенок шал за ремче на часовникот.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk