Здраво тело

Како да направите природен сируп против кашлица? (Видео)

Кашлицата во најголемиот број случаеви значи само обична настинка. Затоа, пред да потрчате кај вашиот матичен лекар, размислете како би можеле сами да си помогнете! Не морате да ги трошите вашите пари во аптеките барајќи го најдобриот сируп против кашлица, кога состојките за истиот најверојатно ги имате во вашиот дом!

Низ страниците на интернет објавен е следниот рецепт за сируп кој се чини делотворен, вкусен и природен, а кој можат да го користат и најмалите деца. Конзумирајте по една лажичка неколку пати на ден од сирупот и не грижете се повеќе за настинката!

Се што ви е потребно се следниве неколку состојки:

1 1/2 чаша мед

1/2 екстра девствено маслиново масло

1 до 5 лимони

Погледнете го видеото за начинот на подготовка:

Напиши коментар