Sweet Home

Како да направите вашиот дом да изгледа луксузно??!

  1. Елиминирајте го нередот

Првиот чекор дефинитивно е задолжителна. И да имате скапи гарнитури, уникатни клуб столици и најдоброто осветлување, ако е неуредена, вашиот дом нема да изгледа убаво. Не ви кажуваме дека треба да ги исфрлите сите работи што сте ги купиле со текот на годините. Едноставно, треба да ги тргнете работите што не се совпаѓаат со стилот на вашиот дом, што во голема мера ќе ви помогне ако сакате да создадете аура на луксуз.

  1. Оваа задача е, секако, најтешкото од сите други, бидејќи бара да ги тргнете работите што може да ви бидат омилени, иако тие всушност се бескорисни. Ќе треба да направите некои навистина тешки одлуки. На пример, ако сте примиле поклон, некој убав сад, но не се вклопува во стилот што сакате вашиот дом да го поседува, дали навистина ви е потребен?

3.Ако не можете да се ослободите од некои работи засекогаш, тогаш организирајте ги во кутии и ставете ги во плакар. Не дозволувајте работите да се собираат во кој било дел од вашиот дом – на пример, чевлите што стојат до вратата, ставете ги во плакарот за чевли или гардеробер, ако и ова не е возможно, барем добро вклопувајте ги.

  1. Вратете ја светлината или реорганизирајте ја

Ако се консултирате со дизајнер околу тоа за што служи осветлувањето, тој ќе ви каже дека се користи за дефинирање, акцентирање и поделба на просторот. Исто така, со помош на паметното користење на осветлување, малиот простор може на лесен начин да изгледа поголем.

  1. Ѕидните ламби се исто така главната препорака на дизајнерите, бидејќи не се нападни и секој простор го прават по-луксузен и по-реномиран.

Напиши коментар