Здраво тело

Капини за подобар имунитет

Плодовите од капини содржат најмногу калциум, фосфор, железо, манган и бакар, како и антоцијанин, антиоксиданс за кој е докажан дека ги спречува воспалителните процеси во телото и ги уништува слободните радикали.

Истражувањата покажаа дека во состав на оваа овошје влегува и елагинска киселина, која делува како превенција на канцерогените болести.

Една чаша капина нуди  обезбедува дневна доза на витамин Ц, за која е познато дека го подобрува имунитетот.

Напиши коментар