← НАЗАД НА БОЗА

Кога ве боли грбот, масирајте ги стапалата!

Кога ве боли грбот, масирајте ги стапалата!
173 Читања

Кога ќе не заболи кичмата, ние обично бараме спас во масажата на грбот, но експертите не потсетуваат дека на нозете се наоѓаат повеќе од 70.000 нервни завршетоци. И, со притискање на одредени точки, можеме да ја ублажиме болката и на други места.

Значи, за проблемите со долниот дел од грбот потребно е да ги масирате двете нозе неколку минути, со тоа што малку ќе ги триете со работ на дланката.

Неопходно е да одиме со надворешниот дел од средината до врвот на палецот. За напнатост во рамењата, важно е да се масираат палците така што со раката ќе поминуваме од палецот до крајот на мекиот горен дел од стапалото и назад.

Треба да ја повториме постапката онолку пати колку што тоа ни е потребно и се додека ни годи, со задолжително правилно дишење.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk