Sweet Home

Куќа со импресивен дизајн во Мексико

Проектот Casa Gomez е разработен од  SO Студио. Куќата се наоѓа во Канкун, Мексико. Дизајнот на куќата е организиран со комбинација на ентериерните и екстериерните делови во еден простор со големи прозорци со поглед на каналот и хотелската зона на Канкун.

Изборот на материјали и текстури бил клучот да се создаде необична атмосвера. Резиденцијата се одликува со импресивна архитектура. Целокупната атмосвера на домот е топла и пријатна.

 

Напиши коментар