← НАЗАД НА БОЗА

Лекува анемија и го чува срцето

Лекува анемија и го чува срцето
206 Читања

Во комбинација со мед, оревите се извонреден природен лек бидејќи обезбедуваат витамини, минерали, протеини, масти, јагленохидрати.

Во комбинација со мед, оревите се извонреден природен лек бидејќи обезбедуваат витамини, минерали, протеини, масти, јагленохидрати..

Мешавината на овие две состојки е особено ефикасна за исцрпеност и анемија. Лекот се спрема со мешање на 500 гр ливадски мед со исто количество на орев и еден лимон. Препаратот се зема на секои три до четири часа.

За лечење на хипертензија и анемија предизвикана од дефицит на железо, секојдневно треба да се конзумираат  100 грама ореви со иста количина на мед, најмалку 45 дена. Истиот метод на третман е ефикасен кај исхемија или недоволна исхрана на срцето.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk