Здраво тело

Лекување на брадавици од Папилома вирус единствено со јајце!

Некои видови од човечкиот Папилома вирус создаваат брадавици. Доколку и вие имате такви брадавици и тие се сеуште во фаза на развој, може да направите домашен лек со јајца.

За таа цел, скршете едно или повеќе јајца во чист сад. Од нив можете да си направите палачинки, омлет или некое друго јадење кое го сакате. Потоа земете памучен тампон и натопете го во протеинот од јајцата, кој останал во садот откако сте ги истуриле јајцата од него. Со памучниот тампон внимателно мачкајте ги брадавиците. Повторувајте ја процедурата 3 или 4 пати на ден. За една недели брадавиците занчително ќе се намалат, но не треба да престанете со лекувањето, додека не исчезнат во потполност. За тоа ќе биде потребно 3-4 недели.

Напиши коментар