Здраво тело

Моментално лекување на акни со вино

Виното, кое се смета за пијалок на боговите, често се испитува, за да се откријат сите негови благотворни дејства.

Во едно такво проучување е установено, дека може многу да помогне за претпазување од редица заболувања, но и за лекување на акни.

Експертите ја тестирале основната активна состојка на црвеното вино – резвератол, моќен антиоксидант, кој се покажал како одличен борец во превенција против различни видови на рак.

Пртходните истражувања покажале дека резвератолот има антимикробно дејство и дека може да помогне за намалување на бактериите, кои се одговорни за создавање на акни.

Дерматолозите препорачуваат да ја пробате комбинацијата од резвератол и класичен производ за чистење на лицето, односно во тоник за лице да додадете малку црвено вино.

По користење на оваа комбинација по извесно време ќе забележите, дека имате многу помалку акни, а кожата ќе ви биде почиста и мека.

Моментално лечение на пъпки и акне с вино

Напиши коментар