Дестинации

Море, песок, сонце: Островот Закинтос

Се наоѓа на Јонското Море и се протега на површина од 410 метри квадратни, Закинтос е трет по големина од  Јонските острови.

Со своите неверојатни земни сили и очигледно чистите води, островот стана една од најпосакуваните дестинации во цела Грција.

Островот Закинтос  има 123-километарска крајбрежна линија, а населението му е нешто над 40 000 жители. Плажите се најголема гордост на Закинтос .

Едно интересно место кое вреди да се посети на островот се познатите Сини пештери кои се наоѓаат до градот Волимес. Пристапот до нив е единствено по вода, и маршутата минува низ зачудувачки природни убавини.

Покрај туризмот, тука е силно развиено и земјоделството.

 

Напиши коментар