Здраво тело

Море: Природен благослов за човечкиот организам

Она што многумина не го знаат е дека со морската вода го чистите телото на природен начин. Кој не би сакал слободна детоксикација без многу болка? Тоа е токму она што ни го дава морето. Источните култури и терапевтите од Тао со векови ја истакнуваат важноста на морската вода и морската сол. Морето ја има истата pH како здрава крв, ги содржи сите есенцијални минерали и елементи во трагови и е бесплатен извор на минерални хранливи материи.

Секојдневниот престој на море, нашето тело ги добива потребните честички кои недостасуваат во секојдневната исхрана. Свежата морска вода ја стимулира размена на минерали и токсини помеѓу нашето тело и вода. Медитеранската клима, ветер, сонце, вегетација и присуството на ароматични масла, натриум – хлорид, флуор и јод ги полни батериите на човековиот организам и ослободува од секојдневниот стрес. Малите честички на сол во воздухот патуваат до најдлабоките делови на белите дробови, алвеолите. Олигоелементите и минералите како магнезиум, манган, кобалт навлегуваат во телото и го јакнат природениот имунитет.

Секојдневното нуркање е уште еден добар начин за вашето тело да добие солена детоксикација и хидротерапија. Морската вода ги содржи сите лековити минерали и елементите за чистење преку  морска сол, па затоа морското капење овозможува детоксикација и обновување на кожата. Друга придобивка од пливање во отворена морска вода е дека морето има големо електромагнетно поле на енергија што природно создава рамнотежа во човечкиот организам.

 

Исто така, брановите и струењата во морето внимателно го масираат целото тело, отстранувајќи го целулитот.

 

Еден од најважните елементи во морето е Јод. Недостатокот на јод може брзо да доведе до хроничен замор, но исто така и до зголемена тенденција кон инфекција, мускулна слабост, зголемено чувство студ како и бавни рефлекси.

 

Посета на морето е уникатен тип на рехабилитација за вашиот организам, кој е потребен еднаш годишно.

Напиши коментар