← НАЗАД НА БОЗА

На кого ќе личи моето дете?

На кого ќе личи моето дете?
349 Читања

Што ќе ви се роди – момче или девојче, зависи од тоа, каква таткова клетка се споила со мајчината, за да даде почеток на нов живот. Во половина зрели машки полови клетки се содржи X – хромозомот. Нејзиното спојување со мајчината јајкцеклетка доведува до раѓање на девојче. А во другата половина зрели машки полови клетки се содржи Y-хромозомот и во нив е програмирана појавата на момче. Во зависност од тоа каков сперматозоид ќе “дотрча” прв до женската јајце клетка и ќе ја ооплоди – со X или Y- хромозомот, завси дали ќе ви се роди ќерка или син.

Коментари

© 2011 boza.mk | Дизајн - element.mk