Sweet Home

Најдобро уредување на трпезаријата: колку простор е потребно за гостите да седат удобно на масата

Секако дека е најдобро кога сите домашни и гости имаат доволно простор на трпезариската маса.

Убаво поставени чинии со совршено избран есцајг и чаршаф за маса не се доволни за пријатен ручек.

Честопати се случува да го наредиме приборот така што се изгледа убаво, но просторот што сме го оставиле за секој гостин не е доволен, па се удираат со лактовите, превртуваат чаши и храната и пијалоците се истураат, што понекогаш го расипува уживањето на домаќинката.

Еве кои треба да бидат димензиите за да има доволно простор за сите на масата …

Секое место на маса треба да обезбеди ширина од 60 до 70 см и 46 см пред него. За маси со широчина од 70 см, можно е да се обезбеди место за столче на челото на масата.

Во многу тесна просторија може да се стави тркалезна маса со дијаметар од 70cm, погодна за три лица, или 90 cm во дијаметар, на која има место за четири лица.

Изберете столчиња без потпирачи за раце, кои можат да се доближат до масата.

Напиши коментар